IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA U KOSOVKOJ I ULICI SVETOZARA ĆOROVIĆA ZBOG RADOVA TOPLANE

 Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ u utorak, 14. avgusta 2018. godine, počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat na uglu ulica Stevana Dejana i Svetozara Ćorovića. Zbog ovih radova, određuje Čitaj više »

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

NAPRAVIO DRON KOJI SPREČAVA DAVlJENjE DECE (video)

Amerikanac Li Kambar iz Feniksa je izumeo plutajući dron koji će sprečiti davljenje dece u vodi. Ideju je dobio gledajući video statistiku vatrogasaca u Feniksu u kojoj je navedeno da je ove Čitaj više »

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

EVROVIZIJA 2019. MOŽDA I NE BUDE U IZRAELU

Glavni grad Austrije – Beč mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji. Odmah nakon pobede pevačice Nete čula Čitaj više »

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

NAPRAVLjEN NAJDUŽI HOT DOG NA SVETU (video)

Meksiko je ušao u Ginisovu knjigu rekorda jer su tamošnji kuvari napravili najduži hot-dog na svetu, 1.417 metara poznatog sendviča s kobasicom. Ta zemlja je oborila prethodni rekord koji je držao Japan Čitaj više »

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

ŠTA NAS SVE ČEKA NA FESTIVALU ULIČNIH SVIRAČA

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra Čitaj više »

 

OBOREN REKORD U ARENI CINEPLEX

U sredu, 23. avgusta do kasno u noć oko 7000 ljubitelja sedme umetnosti uživalo je u velikoj akciji Arene Cineplex – Bioskopski maraton, čime je ujedno oboren rekord dnevne posete centralnog novosadskog bioskopa. Cena ulaznice koja je iznosila 150 dinara uticala je na mnoge filmofile da naprave pravi filmski maraton u Areni te su maratonci gledali i do pet najaktuelnijih filmova u bioskopu uživajući i u neizostavnim kokicama i piću po akcijskoj ceni od 150 dinara. Oboren je još jedan rekord. Oko 7000 ljudi je uživalo u bioskopu sa dugom tradicijom i još jednom dokazalo da je bioskop i dalje jedan od omiljenih vidova zabave u Novom Sadu.  Već od prepodnevnih časova počeo je praznik za bioskopske fanove. Najmlađi posetioci Arene Cineplex uživali su ne samo u sjajnim naslovima animiranih filmova nego i u zanimljivim radionicama i performansima Haos animatora koji su podigli zabavu na još viši nivo, dok su posetioci svih generacija tokom celog dana i noći bili svedoci fantastične atmosfere u bioskopu. Nakon neverovatno uspešne akcije Ja volim domaći film Arena Cineplex je ponovila sličnu akciju i za ljubitelje stranih filmova i blokbastera, te je na taj način proslavila i ispratila veoma uspešnu sezonu filmova i najavila početak nove, po svemu sudeći, odlične sezone. Tokom ovih akcija cena ulaznice bila je daleko ispod ekonomske cene s obzirom na tehnologiju i održavanje bioskopa, te je cilj Arene bio ispunjen – bar jednom godišnje omogućeno je filmofilima da bez finansijskog opterećenja pogledaju najaktuelnije filmove i budu deo sjajne atmosfere.