OČITAVANJE ZA JUL 2018.

OČITAVANJE ZA JUL 2018.

Iz JKP “Novosadska toplana“ najavljuju da će od ponedeljka, 23.jula 2018. godine, očitavati stanja na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnuvodu za mesec jul tekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

U petak, 20. jula 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće održano stručno tumačenje izložbe Majska skupština 1848. – 170 godina kasnije, koja je predstavljena u Čitaj više »

PREKID  ISPORUKE  TOPLE POTROŠNE VODE

PREKID ISPORUKE TOPLE POTROŠNE VODE

U petak, 20. jula 2018. godine, od 8.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Momčila Tapavice, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte: Momčila Tapavice Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi na Bulevaru Cara Lazara i Fruškogorske ulice, od srede, 18. jula 2018. godine, prema Rešenju Gradske uprave Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad danas,17. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne mreže u bloku ulica Momčila Tapavice. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj Čitaj više »

 

POKLON ZA SVE KOJI DOĐU U ARENU NA PREMIJERU FILMA „MRAČNA KULA“

Jedan od najplodonosnijih književnika današnjice, ujedno i književnik čija su skro sva dela ekranizovana (neka i više puta) Stiven King, doživeo je ekranizaciju još jednog svog ostvarenja koje spaja fantstiku i horor. U pitanju je film „Mračna kula“ koji će sutra premijerno biti prikazan u bioskopu Arena Sinepleks. Povodom premijere Arena i knjižare Vulkan pripremili su iznenađenja za posetioce, tako da će svako ko odluči da premijerno pogleda film dobiti poklon, a tokom izvlačenja, najsrećnije očekuju i knjige. Ako volite ono što radi Stiven King (autor romana „Keri“, „Isijavanje“, „To“, „Trkač“, „Deca kukuruza“, „Groblje kućnih ljubimaca“, „Zelena milja“, „Mizeri“, „Zamka za snove“) „Mračna kula je film (ali i knjiga) za vas.

U ovom romanu (a i u filmu) poslednji viteški ratnik, Roland Deskajn (tumači ga Idris Elba) nalazi se u borbi sa Valterom O’Dimom takođe poznatim i pod imenom Čovek u crnom (igra ga Metju Mekonahi), odlučan da spreči uništenje Mračne kule koja u ravnoteži održava kompletan naš univerzum. Dok sudbina svetova visi na tankom koncu, dobro i zlo sukobiće se u ultimativnoj borbi u kojoj jedino Roland ima moć da odbrani obraniti Kulu od Čoveka u crnom. Film je snimljen prema seriji epskih bestselera od čak osam knjiga, tako da se sasvim sigurno očekuju nastavci.  Film „Mračna kula“ ujedinjuje nekoliko različitih žanrova, uključujući naučnufantastiku, horor i vestern, a sam stiven king kaže da je inspiraciju pronašao u „Gospodaru prestenova“ , ali i špageti vesterna Serđa Leonea „Dobar, loš, zao“. Pogledajte trejler za ovaj film: