OČITAVANJE ZA JUL 2018.

OČITAVANJE ZA JUL 2018.

Iz JKP “Novosadska toplana“ najavljuju da će od ponedeljka, 23.jula 2018. godine, očitavati stanja na vodomerima i merilima toplote za toplu potrošnuvodu za mesec jul tekuće godine. Mole se potrošači, posebno stanari Čitaj više »

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

U petak, 20. jula 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće održano stručno tumačenje izložbe Majska skupština 1848. – 170 godina kasnije, koja je predstavljena u Čitaj više »

PREKID  ISPORUKE  TOPLE POTROŠNE VODE

PREKID ISPORUKE TOPLE POTROŠNE VODE

U petak, 20. jula 2018. godine, od 8.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Momčila Tapavice, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte: Momčila Tapavice Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi na Bulevaru Cara Lazara i Fruškogorske ulice, od srede, 18. jula 2018. godine, prema Rešenju Gradske uprave Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad danas,17. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne mreže u bloku ulica Momčila Tapavice. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj Čitaj više »

 

JUGOSLAV ČUKIĆ, PRIMER POŠTENjA

Jugoslav Čukić je običan čovek, mašinski inženjer pred penzijom, koji je pred sam kraj radnog veka, nakon što mu je firma u kojoj je radio propala, bio prinuđen da radi kao noćni čuvar u jednom beogradskom kafiću. Kao noćni čuvar dužan je da pretrese svaki kutak lokala i upravo je tako pre izvesnog vremena pronašao skoro 50.000 evra, zaboravljenih u bašti kafića. Novac je bio u torbi, na dohvat ruke gostima kafića. Jugoslav je uzeo torbu, otvorio, zaprepastio se količinom para, proverio da se u torbi ne nalazi neko oružje ili droga, ustanovio da su, sem novčanica u njoj dve karte za Cirih i sva dokumentacija. Jugoslav je vlasnika torbe pronašao zahvaljujući ličnoj karti i službi 988. Posle izvesnog vremena vlasnik se pojavio. Jugoslav mu je uručio torbu, on je prebrojao novac u njoj rekao: „U redu je, hvala i doviđenja“ i otišao. Više se nije javljao. Iako su mu mnogi posle toga rekli da je blesav što novac nije zadržao za sebe, Jugoslav Čukić se ni u jednom trenutku nije dvoumio. I nije mu žao. INače zakon nalaže da, kada je u pitanju nađen novac, 10% može pripasti onome ko ga je našao. Jugoslav o tome ne razmišja i zato možemo samo da mu čestitamo na poštenju i doslednosti. A vi, vlasniče keša od 50 hiljada evra, sram vas bilo.