IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

POČINjE EXIT

Dugo očekivano “Leto ljubavi“, odnosno Exit Festival počinje danas. Vreme će biti lepo, festival traje jedan dan duže i ponovo će okupiti izvođače i posetioce iz svih krajeva sveta. Ove godine se očekuje rekordnih, više od 50.000 domaćih i stranih turista koji dolaze iz 68 zemalja, širom sveta. Tradicionalno, najbrojniji posetioci su iz Velike Britanije i Holandije, ali ne zaostaju ni oni iz Nemačke, Austrije, Belgije i Švajcarske.Tu su i Mađarska, Grčka, Turska, Rumunija i Bugarska. Dolazi više stotina Australijanaca, posetioci iz Brazila, Indije, Kine, Malezije, Argentine, Kube, Južnoafričke republike, ali i drugih egzotičnih destinacija. Kao što se i dalo očekivati svi hoteli u Novom Sadu su praktično raspordati. Ostaje samo da se potraži krevet u nekom od hostela, ako ga ima, ili iznajmi neki od stanova u gradu. Naravno tu je i kamp na Štrandu koji uveliko radi. Ovogodišnji Exit je u znaku velikog jubileja nastanka hipi pokreta, odnosno 50 godina od čuvenog „Leta ljubavi“.  Za one koji nisu obeubedili karte do sada nije loše da se zna da za večerašnje, nulto veče Exita i koncert grupe Killers cena ulaznice iznosi 2990 dinara za parter i 4990 dinara za “fan pit”. Karta za sutrašnji, prvi festivalski dan iznosi 2990 dinara, za petak 3590, za subotu 4490, ali su karte prakrično raspordate i za nedelju 2990 dinara. Evo i glavnih zvezda svake festivalske večeri:

Četvrtak, 6. jul:  Liam Gallagher, Jesus and Mary Chain, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Recondite, Red Axes, Princess Nokia, Denis Sulta, Arkona… 

Petak, 5.jul: Years & YearsSolomun b2b Dixon, Jake Bugg, Black Coffee, The Damned, Jamie Jones, Black Sun Empire, Dax J, Ratos de Porao, Mashrou Leila…

Subota, 7.jul: Jason Derulo, Duke Dumont, Robin Schulz, Noisia, Discharge, Acidez, Edo Maajka, Sve barabe, Rufus, Bjarki, SNTS

Nedelja, 8.jul: Roisin Murphy i soul senzaciji Rag’n’Bone Manu, a s njima na tvrđavi biće i Hardwell, Nina Kraviz, Rodhad, Nicole Moudaber, Angelic Upstarts, Tijana T, Voiski, Antigone b2b Francois X, Destruction