MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

U petak, 20. jula 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće održano stručno tumačenje izložbe Majska skupština 1848. – 170 godina kasnije, koja je predstavljena u Čitaj više »

PREKID  ISPORUKE  TOPLE POTROŠNE VODE

PREKID ISPORUKE TOPLE POTROŠNE VODE

U petak, 20. jula 2018. godine, od 8.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Momčila Tapavice, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte: Momčila Tapavice Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi na Bulevaru Cara Lazara i Fruškogorske ulice, od srede, 18. jula 2018. godine, prema Rešenju Gradske uprave Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad danas,17. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne mreže u bloku ulica Momčila Tapavice. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA U ULICI MILEVE MARIĆ

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA U ULICI MILEVE MARIĆ

U utorak, 17.jula 2018. godine, od 7.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Mileve Marić, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte:   Mileve Čitaj više »

 

POČINjE EXIT

Dugo očekivano “Leto ljubavi“, odnosno Exit Festival počinje danas. Vreme će biti lepo, festival traje jedan dan duže i ponovo će okupiti izvođače i posetioce iz svih krajeva sveta. Ove godine se očekuje rekordnih, više od 50.000 domaćih i stranih turista koji dolaze iz 68 zemalja, širom sveta. Tradicionalno, najbrojniji posetioci su iz Velike Britanije i Holandije, ali ne zaostaju ni oni iz Nemačke, Austrije, Belgije i Švajcarske.Tu su i Mađarska, Grčka, Turska, Rumunija i Bugarska. Dolazi više stotina Australijanaca, posetioci iz Brazila, Indije, Kine, Malezije, Argentine, Kube, Južnoafričke republike, ali i drugih egzotičnih destinacija. Kao što se i dalo očekivati svi hoteli u Novom Sadu su praktično raspordati. Ostaje samo da se potraži krevet u nekom od hostela, ako ga ima, ili iznajmi neki od stanova u gradu. Naravno tu je i kamp na Štrandu koji uveliko radi. Ovogodišnji Exit je u znaku velikog jubileja nastanka hipi pokreta, odnosno 50 godina od čuvenog „Leta ljubavi“.  Za one koji nisu obeubedili karte do sada nije loše da se zna da za večerašnje, nulto veče Exita i koncert grupe Killers cena ulaznice iznosi 2990 dinara za parter i 4990 dinara za “fan pit”. Karta za sutrašnji, prvi festivalski dan iznosi 2990 dinara, za petak 3590, za subotu 4490, ali su karte prakrično raspordate i za nedelju 2990 dinara. Evo i glavnih zvezda svake festivalske večeri:

Četvrtak, 6. jul:  Liam Gallagher, Jesus and Mary Chain, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Recondite, Red Axes, Princess Nokia, Denis Sulta, Arkona… 

Petak, 5.jul: Years & YearsSolomun b2b Dixon, Jake Bugg, Black Coffee, The Damned, Jamie Jones, Black Sun Empire, Dax J, Ratos de Porao, Mashrou Leila…

Subota, 7.jul: Jason Derulo, Duke Dumont, Robin Schulz, Noisia, Discharge, Acidez, Edo Maajka, Sve barabe, Rufus, Bjarki, SNTS

Nedelja, 8.jul: Roisin Murphy i soul senzaciji Rag’n’Bone Manu, a s njima na tvrđavi biće i Hardwell, Nina Kraviz, Rodhad, Nicole Moudaber, Angelic Upstarts, Tijana T, Voiski, Antigone b2b Francois X, Destruction