MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

MAJSKA SKUPŠTINA 1848. ‒ 170 GODINA POSLE

U petak, 20. jula 2018. godine u 19.00 sati u Galeriji Matice srpske, Trg galerija 1, biće održano stručno tumačenje izložbe Majska skupština 1848. – 170 godina kasnije, koja je predstavljena u Čitaj više »

PREKID  ISPORUKE  TOPLE POTROŠNE VODE

PREKID ISPORUKE TOPLE POTROŠNE VODE

U petak, 20. jula 2018. godine, od 8.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Momčila Tapavice, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za objekte: Momčila Tapavice Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U RASKRSNICI BULEVARA OSLOBOĐENJA I BULEVARA CARA LAZARA

Zbog radova u okviru rekonstrukcije vrelovoda, koje Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad izvodi na Bulevaru Cara Lazara i Fruškogorske ulice, od srede, 18. jula 2018. godine, prema Rešenju Gradske uprave Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

OBAVEŠTENJE O IZMENI REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI MOMČILA TAPAVICE

Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad danas,17. jula 2018. godine, počinje sa radovima na rekonstrukciji vrelovodne mreže u bloku ulica Momčila Tapavice. Zbog pomenutih radova, prema Rešenju Gradske uprave za saobraćaj Čitaj više »

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA U ULICI MILEVE MARIĆ

OBAVEŠTENJE O RADOVIMA U ULICI MILEVE MARIĆ

U utorak, 17.jula 2018. godine, od 7.00 sati, zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda u Ulici Mileve Marić, biće prekinuta isporuka toplotne energije za pripremu tople potrošne vode za sledeće objekte:   Mileve Čitaj više »

 

FORMIRANA SEKSOLOŠKA SEKCIJA VOJVODINE

Naša zemlja dobila je prvu Seksološku sekciju. U pitanju je Seksološka seksijca Vojvodine koja je osnovana u Novom Sadu na inicijativu doktora Vasilija Topalova i Društva lekara Vojvodine. Prva multidisciplinarna grupa ovakve vrste sačinjena od urologa, psihologa, psihijatara, ginekologa, kardijologa i endokrinologa kreće u borbu za seksologiju u Srbiji! Baviće se proučavanjem, lečenjem, ali i edukovanjem, prvo lekara, a onda i građana. Pored izučavanja seksologije, lekari će organizovati seksološku službu gde će moći da se jave pacijenti koje muče seksualne disfunkcije. Doktori Seksološke sekcije biće u stalnom kontaktu kako ne bi došlo do preklapanja terapija koje bi mogle ugroziti zdravlje pacijenata. Po američkim istraživanjima, čak 30 odsto muškaraca starosti od 30 godina pati od erektivne disfunkcije, a kod pedesetogodišnjaka čak svaki drugi. U sekciji tvrde da je na medicinskim fakultetima ova multidisciplinarna nauka je zanemarena, pa građani o seksu u stavri ne znaju gotovo ništa, a neke činjenice često mogu da im spasu život. Evo jednog korisnog saveta koji stiže iz Seksološke sekcije: malo je poznato da nivo testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena ima najviše u jutarnjim satima, oko pola osam ujutro, dok obično četvrtkom u telu imamo najviše kortizola, jednog drugog stimulativnog hormona. Dakle, idealno vreme za ljubav – čevrtak u pola osam!