IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

IZMENA REŽIMA SAOBRAĆAJA U ULICI BRAĆE RIBNIKAR ZBOG RADOVA NOVOSADSKE TOPLANE

„Novosadska toplana“ obaveštava da sutra (19. oktobar) počinje s radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u ulici Braće Ribnikar 7-9 zbog čega će privremeno biti zauzeta jedna saobraćajne trake u zoni Čitaj više »

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

DEO DETELINARE U PETAK BEZ GREJANjA I TOPLE VODE

„Novosadska toplana“ obaveštava da će sutra (19. oktobar) od 6 sati, zbog radova na vrelovodu u Ulici Stevana Mokranjca, neće biti grejanja i potrošne tole vode u sledećim objektima: – Rumenačka 5-25; Čitaj više »

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

PICA KAO MOTIVACIJA NA POSLU

Poznati psiholog Dan Ariely sproveo je eksperiment u Intelovoj fabrici u Izraelu kako bi bolje razumeo ljudsku motivaciju. U eksperimentu su bile 4 grupe ispitanika. Prva grupa na početku nedelje dobila je Čitaj više »

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

ŠTA DOBIJAŠ U EU AKO TI VOZ KASNI

Evropska unija usvojila je novu regulativu za bolja prava putnika u železničkom saobraćaju po kojoj, ukoliko voz kasni sat vremena, putnici mogu da zahtevaju povraćaj od 50 odsto iznosa cene karte. Od Čitaj više »

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

U NEDELjU JE FESTIVAL LAMPIONA

Prva studentska humanitarna fondacija “Osmeh na dar” u nedelju 21. oktobra organizuje treći “Osmehov festival lampiona”, kao uvod u novu, 13.  novogodišnju akciju, koja je zakazana za decembar. Festival počinje u 16 Čitaj više »

 

FORMIRANA SEKSOLOŠKA SEKCIJA VOJVODINE

Naša zemlja dobila je prvu Seksološku sekciju. U pitanju je Seksološka seksijca Vojvodine koja je osnovana u Novom Sadu na inicijativu doktora Vasilija Topalova i Društva lekara Vojvodine. Prva multidisciplinarna grupa ovakve vrste sačinjena od urologa, psihologa, psihijatara, ginekologa, kardijologa i endokrinologa kreće u borbu za seksologiju u Srbiji! Baviće se proučavanjem, lečenjem, ali i edukovanjem, prvo lekara, a onda i građana. Pored izučavanja seksologije, lekari će organizovati seksološku službu gde će moći da se jave pacijenti koje muče seksualne disfunkcije. Doktori Seksološke sekcije biće u stalnom kontaktu kako ne bi došlo do preklapanja terapija koje bi mogle ugroziti zdravlje pacijenata. Po američkim istraživanjima, čak 30 odsto muškaraca starosti od 30 godina pati od erektivne disfunkcije, a kod pedesetogodišnjaka čak svaki drugi. U sekciji tvrde da je na medicinskim fakultetima ova multidisciplinarna nauka je zanemarena, pa građani o seksu u stavri ne znaju gotovo ništa, a neke činjenice često mogu da im spasu život. Evo jednog korisnog saveta koji stiže iz Seksološke sekcije: malo je poznato da nivo testosterona kod muškaraca i estrogena kod žena ima najviše u jutarnjim satima, oko pola osam ujutro, dok obično četvrtkom u telu imamo najviše kortizola, jednog drugog stimulativnog hormona. Dakle, idealno vreme za ljubav – čevrtak u pola osam!