PRAKTIČNI SAVETI ZA DEVOJKE NA LETOVANJU

leto 3

Leto na vrata kuca, planovi za letovanje se uveliko prave, a na odmor će ove godine poći mnoge porodice, ali i mnoge devojke i momci. Bez obzira na to koliko će dana ostati, svi u potaji priželjkuju neku ljubavnu romansu, kao onu iz gomile pesama.Ali devojke,  Nema teškoća u privlačenju muškaraca dok ste mladi, opremljeni mini-haljinom, maksi-naočarima i preplanule kože, ali morate od početka dobro da motrite da ne privučete pogrešnu vrstu muškaraca. Samo tako uspećete da letovanje protekne zaista divno. Zato evo nekoliko praktičih saveta koje možete primenjivati dok ste na odmoru.

leto 4

 • Lako se može dogoditi da vam se još pri dolasku navrzne neki mladić, doduše ne naročito zgodan, ali očigledno željan vašeg društva. Izbegavajte tačno odavanje mesta gde ćete odsesti ili zakazivanje sastanaka unapred s takvim mladićem. Uostalom letovanje još nije ni započelo, pa ako se odmah budete vezali, može se ispostaviti da je taj mladić gnjavator koji će vas ne samo ugnjaviti već, istovremeno, svojim prisustvom sprečiti da vam neki drugi, zgodniji mladić priđe. Ukoliko prvih dana ne nađete nekog zgodnijeg, vi se uvek možete i njemu obratiti, stoga diskretno proverite ime prema posetnici na koferu i zapamtite gde će odsesti.
 •  Čuvajte se, takođe, suviše zgodnih muškaraca koji mogu biti i u nekom zvaničnom svojstvu: vodiči, vozači i slično. Videvši njega mogu vam se šake oznojiti od uzbuđenja, ali gledajte da vam glava ostane bistra i ponavljajte u sebi: „Tako se on udvara svim devojkama!“ Što je verovatno i tačno. leto 2
 • Ako putujete s grupom, izbegavajte momka koji je najzabavniji i duša celog društva. Prijatno je nasmejati se, ali to lako može preći u dosadu kad budete slušali njegove viceve peti ili šesti put. Držite se trezvenih ali pažljivih mladića, koji vas neće mnogo zasmejavati ali će ostati uz vas kad treba da se tegli prtljag.
 • Ne zaboravite da muškarci preplanuli već na početku letovanja mogu biti: sportisti, suviše razmaženi brzim osvajanjem i spremni na brze raskide, ili lažno preplanuli, pa ako mogu da slažu za preplanulost mogu i za sve ostalo, ali i profesionalni zavodnici koji se sele od letovališta do letovališta, a nije teško pogoditi ko im plaća provod!
  leto 5
 • Zapamtite da mladić, vaš prvi sused u hotelu, motelu, šatoru ili bilo gde, može biti veoma prikladan kao društvo prvog dana, ali može postati i gnjavaža ako se od njega ne možete odmaći dve nedelje. Naročito nije poželjno da naletite na nekog pokroviteljskog tipa koji će se, zatim, mešati u sve vaše ljubavne pustolovine.
 • Izbegavajte pametnjakoviće koji tvrde da znaju fantastična mesta i spremni su da vas tamo odvedu, a ona nisu obuhvaćena nijednim turističkim vodičem niti planom puta.
  leto 1
 • Na plaži treba izbegavati momke koji nikad pri ruci nemaju sitninu, pa vi plaćate suncobran, stolicu za ležanje i sladoled. Mladić-cicija na letovanju je još veća tvrdica, inače. Dobro motrite s kim ćete pristati da se nađete uveče. Divan, suncem opaljen mladić, idol 90 odsto žena na plaži, može se pretvoriti u vrlo dosadnog i priglupog momka. Sa druge strane, nemojte zanemariti mladića koji pola dana na plaži provodi gradeći deci zamak od peska, ili se toliko zaneo fudbalom da ništa oko sebe ne vidi. Kad padne veče, prestaće fudbalski žar, pa se može iščauriti u sasvim pristojnog i zabavnog mladića.
 • Mrak zahteva posebnu obazrivost. Sve ono što vam mladići kažu u mraku – propustite najpre kroz gusto sito, pa tek ono što ostane – poverujte. Četvrtinu odbacite na udvaranje, četvrtinu na romantiku, četvrtinu na more i četvrtinu na pomrčinu – preostalo prihvatite kao tačno.
  leto 07
 • Letovanje ima svoje zakone i pravila, a jedno od njih glasi: ne primajte ništa suviše ozbiljno, a ponajmanje na osnovu doživljaja s letovanja graditi planove za budućnost.
 • Izbegavajte čoveka koji neće da saopšti gde je odseo, jer se lako može dogoditi da ga tamo čekaju žena i sitna deca. Budite oprezni i s ljudima koji se spremno razbacuju novcem, jer nije teško zaključiti šta njime žele da kupe. Nemojte sasvim prenebregnuti stidljive momke, jer se u njima često kriju zlatne duše. Uštedite sebi razočarenje. Nemojte nikome davati svoju kućnu adresu, ali ako imate utisak da mladić misli ozbiljno, zapitajte za njegovu. Ukoliko izbegne da vam je da – brišite ga.
  leto 6

Ako vam sve ovo zvuči pomalo čudno, pa čak i arhaično to je zato što i jeste. Ovo su saveti iz jednog modnog časopisa objavljenog u leto 1973. Godine.

Izvor: Yugopapir