POČINjE OČITAVANjE ZA OKTOBAR

POČINjE OČITAVANjE ZA OKTOBAR

Radnici  „Novosadske toplane“ od ponedeljka, 21. oktobra počinju sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za mesec oktobar i zato mole potrošače, posebno stanare Čitaj više »

OD PONEDELjKA RADOVI U ULICI BRANISLAVA NUŠIĆA

OD PONEDELjKA RADOVI U ULICI BRANISLAVA NUŠIĆA

„Novosadska toplana“ u ponedeljak, 21. oktobra počinje sa radovima na izgradnji vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Branislava Nušića broj 13. Zbog toga će privremeno i zoni radova biti zauzimana jedna saobraćajna Čitaj više »

DEO DETELINARE BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

DEO DETELINARE BEZ TOPLE POTROŠNE VODE ZBOG RADOVA

„Novosadska toplana“ obeveštava da danas, od 8 sati, zbog izgradnje vrelovodnog priključka u Hadži Ruvimovoj ulici broj 43, nema topler potrošne vode u sledećim ulicama:  Dr Svetislava Kasapinovića 2b; Hadži Ruvimova 23-69; Čitaj više »

BESPLATNO U PODZEMNE GALERIJE I MUZEJ GRADA NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

BESPLATNO U PODZEMNE GALERIJE I MUZEJ GRADA NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI

Danas, povodom obeležavanja 327 godina od polaganja kamena temeljca Petrovaradinske tvrđave, ulaz na izložbe u Muzeju grada Novog Sada na Tvrđavi biće besplatan, a u 15 časova, biće organizovan i besplatan obilazak Čitaj više »

LJUBAV NA FASADI PORED EĐŠEGA

LJUBAV NA FASADI PORED EĐŠEGA

„Ljubav“ – poruka je koju šalje novi mural u našem gradu, naslikan na obnovljenoj fasadi zgrade prekoputa kulturne stanice „Eđšeg“. To je poklon svetski priznatog multimedijalnog umetnika i dizajnera Bena Džonstona Novom Sadu, koji je Čitaj više »

 

ŠTA TREBA DA ZNATE O UPISU PRVAKA U OSNOVNE ŠKOLE

Upis prvaka za školsku 2017./2018. godinu počinje kao i do sada, 1. aprila. S obzirom na to da je toga dana subota, sve će zvanično krenuti u ponedeljak, 3.aprila. Upis se odnosi za devojčice i dečake rođene  između 1. marta 2010. i 28. februara 2011. Za upis je potrebno da roditelji prilože:

  • detetov izvod iz matične knjige rođenih
  • potvrdu od pedijatra da postoji psihofizička spremnost za polazak u prvi razred
  • potvrdu o prebivalištu
  • potvrdu od Predškolske ustanove da je dete završilo predškolski program

Upis traje do 31. maja, ali će taj rok najverovatnije biti produžen do kraja avgusta. Prva faza upisa u školu je u stvari evidentiranje dece. Posle toga, roditelji u skladu sa sopstvenim raspoloživim vremenom biraju termin za testiranje deteta, za koje su zaduženi školski pedagog ili psiholog.  Preporuka je da se deca upišu u školu kojoj teritorijalno pripadaju, i da se obrati pažnja na rokove za upis i kapacitete škole. U svakoj školi, prednost prilikom upisa imaće predškolci s teritorije koju pokriva određena škola, zatim mališani čiji brat ili sestra već pohađaju tu ustanovu, i na kraju deca koja ne pripadaju teritoriji škole. Škola je dužna da u određenom roku roditeljima pruži odgovor na pitanje da li ima mogućnosti da, u skladu s kapacitetima, upiše tu decu.