COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 27.MARTO DO 10 ČASOVA

Na Klinici za infеktivnе bolеsti Kliničkog cеntra Vojvodinе (KCV) trеnutno sе lеči 20 pacijеnata kod kojih jе potvrđеno da su obolеli od virusa COVID-19, potvrdila jе jutros pomoćnica pokrajinskog sеkrеtara za zdravstvo Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 26.MART DO 10 ČASOVA

U toku noći u Srbiji su preminula još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen virus Covid-19, objavljeno je danas na sajtu Covid19.rs. U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan Čitaj više »

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

COVID 19 INFO – INFORMACIJE ZA 25.MART DO 10 ČASOVA

Žena stara 60 godina iz Niša preminula je od korona virusa, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar. To je četvrta žrtva korona virusa u Srbiji. On je za RTS naveo da Čitaj više »

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

VLADA SRBIJE OTVORILA RAĆUN ZA DONACIJE

Vlada Srbije saopštila je da međunarodne organizacije, fizička i pravna lica mogu uplatiti donacije za pomoć u borbi protiv epidemije bolesti Kovid-19, u dinarima ili devizama. Međunarodne organizacije mogu uplatiti donacije u Čitaj više »

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

KONTAKT CENTRI I PLATFORME ZA INFORMACIJE, VOLONTIRANjE I PRIJAVLjIVANjE POVEĆANjA CENA

Vlada Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt-centar “Kovid-19” na broju 19819. Pozivanjem tog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv koronavirusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj Čitaj više »

 

POČINJU DESETI ANTIĆEVI DANI

Danas tačno u podne, u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada biće otvorena izložba pod nazivom „Prvih 10 godina“. Ovom izložbom zvanično će početi jubalrni 10. Antićevi dani. Izložbu će otvoriti član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić.  Tokom Antićevih dana, koji traju do petka,  u Kulturnom centru, dvorcu Eđšeg, Galeriji Rajka Mamuzića, Muzeju Grada Novog Sada i Gradskoj biblioteci održaće se niz kulturnih sadržaja, posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu. 

Sutra će nagrada „Miroslav Antić“ biti uručena prof. dr Bošku Suvajdžiću za zbirku pesama „Anima viva“. Odbor ove manifestacije pokrenuo je inicijativu da se novi gradski park, koji treba da se podigne kod Ranžirne stanice, nazove Park mladosti, a da centralno mesto u tom parku zauzme obeležje Plavom čuperku. Odbor „Antićevih dana“ je odlučio da se ove godine dodele i zahvalnice najznačajnijim ljudima koji su inicirali da se manifestacija pokrene, a to su nekadašnji predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zoran Vučević, kao pokretač ideje o „Antićevim danima“, Raša Popov i Draško Ređep, dok će se zahvalnica posthumno dodeliti Brani Crnčeviću.

Inače, za Miroslava Antića se može reći da je jedan od naših najpopularnijih pesnika, kao i da njegova poezija odlično komunicira I sa čitacima u 21. veku. Dokaz za to je I podatak da njegove stranice na društvenim mrežama imaju skoro pola miliona pratilaca